söndag 2 juli 2017

hundar läggs ut för hittas när anmälde ni Polisen till åklagare ni hittade rottweilervalpar med mamma så Niki Forssberg Martina Forssberg och Magnus Forssberg vi kan ta fram stamtavlor till er med dna mvh SPBK INspektör verksamhet BVerksamhets chef Barbro Bruhn med hundarnas avlare alla djurarter med växter

Höganäs

Valplycka utanför Mjöhult

Vixi är gårdshund i Mjöhult, men sedan ett par veckor också hundmamma. Men vem hennes föräldrar är vet ingen. Hon hittades övergiven i en snödriva på Söderåsen.
Hittehunden Vixi fick en dramatisk start på livet. Fem–sex veckor gammal hittades hon och fem kullsyskon slängda i en snödriva på Söderåsen. Vixi var en av tre som överlevde och klarade sig.
Tre och ett halvt år senare har hon själv blivit hundmor. Hemma på gården Svartsjö utanför Mjöhult kryllar det av liv i en av hästboxarna. Här samsas sex små liv och bråkar friskt om uppmärksamheten. Det morras och det skälls. Och det är hur sött som helst.
– Vixi börjar bli lite trött på dem nu. Det märks tydligt, säger matte Marina Forssberg.
Hon fick Vixi – som då hette Pippi – i sin vård när hon var 14 veckor gammal. Då hade ryttaren Niklas Arvidsson råkat hitta de utslängda valparna under en ridtur.
– Vi hade planerat att skaffa en hund när vi var hos några vänner på middag. De hade en rottweiler och jag blev förtjust. Våra vänner känner Niklas så vi åkte dit och tittade. Sen var det klippt.
Det blev dock snabbt ett namnbyte. Familjen Forssberg ville inte att hon skulle heta Pippi.
– Eftersom hon är en överlevare fick hon heta Vixi. Det betyder den som överlevde på latin, säger Marina Forssberg.
Av den tuffa starten på livet märks i dag ingenting. Vixi är en godmodig gårdshund som glatt hälsar alla – både två- och fyrbenta – välkomna. Men bara så länge hon inte blir utskälld.
– Men hon vaktade sin mat till en början. Hon har säkert fått slåss för att ha få äta. I början var hon också lite reserverad mot stora karlar, berättar Marina Forssberg.
Det sistnämnda tror hon beror på att Vixi och hennes syskon växte upp hos en grisbonde. Alla valparna luktade nämligen kraftigt av just gris när de hittades.
Även om det syns tydligt att hon är en rottweiler är hon registrerad som blandras. Av naturliga skäl finns det inget dokumenterat kring stamtavlan.
För Marina Forssberg var det självklart att Vixi en dag skulle få valpar.
– Jag tycker det är roligt att hon fört sitt liv vidare, säger hon.
För några månader sen sedan gjorde en rottweilerhanne vad han skulle och sedan dess har valplyckan varit total.
– Men det blir bara en kull. Det är rätt tufft med sex valpar. Samtidigt tror jag att det är nyttigt för tikarna att få valpar.
Dottern Niki har varit förste valpskötare nu under dryga sju veckor. Den tiden börjar närma sig till slut. Och det är utan vånda som Marina Forssberg säljer de små liven.
– Det är baksidan med det. Men vi kan ju inte behålla dem. Vi ska bara ha Vixi.
Valparna som nu tultar omkring är äldre än vad Vixi var när hon slängdes ut.
– Jag får rysningar över hela kroppen. Hur kan man göra något sådant?
Händelsen polisanmäldes, men utredningen ledde aldrig vidare. Polisen hittade aldrig någon misstänkt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar