fredag 6 maj 2016

ABBA BENNY ANDERSON Vi säkerställer din 8.5 MILJONER HINGST MED KUWAIT NU

Abba-Benny köper häst för 8,5 miljoner

Benny Anderssons nya köp. En 1-årig hingst för drygt 8,5 miljoner. Benny Anderssons nya köp. En 1-årig hingst för drygt 8,5 miljoner. Foto: Tattersalls
Benny Andersson fortsätter satsa hårt på sitt galoppintresse.
8,5 miljoner kronor – så mycket kostar Abba-Bennys nya häst.
– Man får vara nöjd om den kommer till start, säger han till Trav365.
Benny Andersson äger den mycket meriterade valacken Django. Den hästen har sprungit in cirka 1. 350 000 på sina 28 starter i karriären. Men Benny Andersson är inte nöjd så och fortsätter att satsa stort på sitt galoppintresse.

Köpte den dyraste hästen

I går köpte han en 1-årig hingst efter Montjeu för dygt 8,5 miljoner kronor på Tattersalls auktion i Engelska Newmarket. Hästen var den dyraste av de 181 hästar som gick igenom ringen under dagen. Pappan är Montjeu - ägd av irländska Coolmore-stuteriet och med en språngavgift på drygt 1,2 miljoner kronor. Mamman Danaskaya var bästa 2-års sto på Irland 2002, skriver Galoppmagasinet.
Benny vann budstriden om hästen mot den Kuwaitiske affärsmannen Saleh Al Homaizi som köpte brittiska derbyvinnaren Authorized vid samma auktion 2005. Skimmeln som ännu inte har något namn ska tränas av John Dunlop i England.
– Man får vara nöjd om den kommer till start. Det är det som är så spännande med det här, säger Benny Andersson till Trav365.
– Vi är mycket nöjda. Det skulle vara underbart att vinna "Arcen" med honom, men jag skulle stå ut med att ta hem det engelska Derbyt också... När man köper hästar av den här kalibern är det som att vara tillbaka på scenen igen. Man är på tårna helt enkelt, kommenterade Benny Andersson köpet i Racing Post.


Har du något namn til hästen?
– Nej.

”Häftigt köp”

Benny Anderssons köp väcker så klart intresse i galopp-Sverige. Dels för att hästen har en mycket bra stam och för att prislappen på hästen blev mycket hög.
– Det är ett häftigt köp, säger Täby galopps sportchef och galoppexpert, Fredrik Otter.
Hur tror du Benny tänkte när han köpte den här hästen?
– Han vill ha en häst som har alla förutsättningar att vara med och slåss om de finaste priserna i England.
Vad tycker du om hästens stam?
– Med den här stammen har hästen alla förutsättningar att bli en topphäst, säger Fredrik Otter och fortsätter:
– Nu när det blivit en svensk ägare till en sån här häst, så är det bara att hoppas att han kommer till Sverige med hästen, när han har tävlat klart i England.
 Minimedia
0

2 kommentarer:

  1. sångerskan Carolina af Ugglas alla djurarter ska med kontrolleras med dna
    så Malou Efter TIO
    alla djur ni har i er studio ske Egyptens säkerhets polis gå igenom med vårt företag SPBK Sweden, Polisen har hälat djur med spca Sweden med svenska domstols verken och Landsbyggds nämden som heter näringsdepartementet och vi undrar om du Malou kan se efter nu om det finns nämd och departement för Landskap då alla Landskapen i Sverige ska kontrolleras med Svenska Jordbruksverket med S A R Svenska Pitbullklubben med SPBK HÄstar

    SvaraRadera
  2. +Elin Jakobsson tänk på nu att alla som har djurskyddets logga uven kontrolleras med med egyptiska vännerna jag har via facebook om ni är djurhandläggare eller med i djurpartiet för sångerskan Carolina af Ugglas alla djurarter ska med kontrolleras med dna ock Malou Efter TIO alla djur ni har i er studio ske Egyptens säkerhets polis gå igenom med vårt företag SPBK Sweden, Polisen har hälat djur med spca Sweden med svenska domstols verken och Landsbyggds nämden som heter näringsdepartementet och vi undrar om du Malou kan se efter nu om det finns nämd och departement för Landskap då alla Landskapen i Sverige ska kontrolleras med Svenska Jordbruksverket med S A R Svenska Pitbullklubben med SPBK HÄstar https://www.youtube.com/channel/UCCiepfp-PY3-k20NFTIS-Vw https://pitbullforfattarebarbrobruhn.blogspot.se/2016/05/abba-benny-anderson-vi-sakerstaller-din.html

    SvaraRadera